naar overzicht

Tijdelijke BTW-verlaging woningen

14 feb 2013Tijdelijke btw-verlaging woningenTijdelijke btw-verlaging woningen

Vanaf 1 maart 2013 geldt een tijdelijke btw-tariefverlaging van 21% naar 6% op arbeid voor renovatie- en herstelwerkzaamheden aan woningen ouder dan twee jaar. Door het ruime begrip van deze werkzaamheden aan woningen vallen ook de werkzaamheden van een installateur onder deze maatregel.
Het lage btw-tarief van 6% loopt tot eind van dit jaar.  De 6% btw geldt alleen over het arbeidsdeel van opdrachten.

 
Welke werkzaamheden?
Het verlaagde btw-tarief geldt voor het herstellen, verbouwen, renoveren, onderhouden en verbeteringen aanbrengen aan (delen van) woningen ouder dan 2 jaar. Werkzaamheden van een installateur die passen binnen bovenstaande omschrijving vallen daarom onder het verlaagde tarief. Te denken valt aan een storingsbeurt bij een cv-ketel, het plaatsen van een nieuwe keuken of badkamer, het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden aan leidingen of het isoleren van woningen.

UNETO-VNI wilt u zo goed mogelijk op de hoogte brengen en houden over deze nieuwe regelgeving. De wettekst laat echter relatief veel ruimte open voor interpretatie. Hoewel wij een deel met zekerheid kunnen zeggen om het te verduidelijken zal er altijd een gedeelte blijven dat pas duidelijk wordt nadat de belastinginspecteur er een oordeel over gegeven heeft. Om problemen te voorkomen raden wij u daarom aan om bij twijfel (na het lezen van het LedenNet, de circulaires of telefonisch/schriftelijk contact met UNETO-VNI) contact op te nemen met uw belastinginspecteur.